Četvrtak, 28.03.2024 | 09:05

VAMEDIA: Vodovod na Divčibarama u fazi tesiranja

Snabdevanje vodom nama najbliže turističke destinacije, Divčibara, uskoro će biti stabilno , a novoizgradjeni vodovod u punoj funkciji. Trenutno je u toku testiranje vodovoda.

„Nakon godinu dana intenzivnih radova izgradnja vodovodne infrastrukture na Dičibarama je praktično završena i trenutno je u toku testiranje“, potvrdjuje član Gradskog veća Vladimir Blagojević.

Projekat izgradnje vodovodne mreže, crpnih stanica i rezervoara realizovan je u vrednosti od 2,5 miliona evra , a ovim radovima obezbedjeno je stabilno snabdevanje vodom Divčibara.

„Raniji kapaciteti odnosili su se na postojeće jezero i činjenicu protoka vode od 10 l/s,  sada spajanjem sa dve nove bušotine , kod motela Pepa i odmarališta Stevan Filipović mi smo obezbedili skoro tri puta više vode . Rezervoar koji je izgradjen omogućuje i skladištenje vode . Ranije smo imali situaciju da u sezoni sušnih dana jezero nema pomenuti kapacitet pa je najveći deo Divčibara ostajao bez vode , sada je takva mogućnost isključena“, objašnjava Blagojević.

Na Divčibarama su  izgradjene dve crpne stanice, dva potisna cevovoda, jedan je prošao trasom  Valjevske ulice , ul.Poručnika Savičića i Radića i ul.Stari Grad do rezervoara zapremine 2h300m3  i drugi  potisni cevovod koji je prošao  ul.Gođevačkom do Valjevske ulice gde je spojen sa prvim cevovodom.

(izvor:vamedia.com)

Једно реаговање на “VAMEDIA: Vodovod na Divčibarama u fazi tesiranja”

  1. Radomir каже:

    Da li je voda za piće?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *