Petak, 22.03.2024 | 09:30

Apartmani Mali Golubac

Apartmani Mali Golubac su nove stambene jedinice smeštene u lepom i mirnom kraju Divčibara. Izgrađuju se od savremenih, prirodnih i visoko-kvalitetnih materijala i spremno čekaju svoje vlasnike!

Prema važećem PGR-u za Turističi centar Divčibare predmetna parcela se nalazi u zoni vila,apartmani i pansioni. Spratnost planiranog objekta je P1+P2+Pk1+Pk2+Pk3+Pk4, visine slemena +17.92 m kao i pozicije gde krov prekida fasadni zid(venac) +4.33 m. Maksimalne dimenzije objekta na nivou koji leži na tlu su su 19.70 m x 15.06 m.Planirana izgradnja je uslovljena urbanističkim uslovima izgradnje odredjenim u planskom dokumentu,geometriji parcele i odnosom prema susednim parcelama.

Objekat je većim delom pozicioniran u južnom delu k.p. 1072 poštujući udaljenja data planom, kako bi se maksimalno distancirao od suseda i kako bi se zadržao što veći šumski fond koji je smešten u istočnom delu parcele. Parcela u severo-istočnom delu ostaje manje urbanizovana ,obiluje šumskom vegatacijom. Koncept objekta zasniva se na prilagođavanju objekta konkretnoj lokaciji odnosno ideja planinske kuće preovlađuje u obliku dvovodnog krova nagiba 60 º koji se preliva na sve nivoe u potpunosti osim prizemlja koja su obradjena u lomljenom kamenu,odnosno na južnoj i severnoj strani delom kompozitnim pločama u nijansama i teksturi drveta.

Objektu se pešački prilazi preko rampe i stepeništa sa kolsko pešačke ulice KP84 sa zapadne strane.Ulaz je na koti +0.00(968.55) i podudara se terenom koji od ove pozicije kreće da pada prema istočnoj strani pracele. Ulaz u objekat diskretno uvodi betonska žardinjera sa zelenilom koja se završava u “procepu” objekta u kome je smešten svetlarnik stepeništa i delom naslonjena na deo fasade Prizemlja 2 pravi barijeru izmedju stanova u ovom delu objekta i javne površine.

Sve etaže u objektu su rešene kao stambene osim P1 koje u svom sastavu poseduje još skijašnicu,ostavu i tehničku prostoriju.Svi apartmani poseduju vidne podele dnevne i noćne zone osim studija kod kojih su zone objedinjene.Apartmani u Prizemlju 1 su okrenuti prema istočnoj strani koja obiluje zelenilom i pruža odredjeni vid privatnosti dok su ukopanom delu ostali skijašnica,ostave i tehnička prostorija. Preostali nivoi objekta sadrže samo apartmane sa strukturama koja se ponavlja do nivoa PK3 na kojem su smešteni dupleksi.Ukupan broj apartmana je dvadeset i pet.Nivoi su mejdusobno povezani komunikacijama u vidu hodnika,stepeništa i lifta.

Kolski pristup objektu je predviđen preko kolsko pešačke ulice KP84 sa zapadne strane i to u dve zone, prva u severnom i druga u jugozapadnom delu.Prva zona parkiranja je na severnoj strani i definiše ih kolski put širine 5.5 m na koji se nadovezuje 13 pm. Pristupni putevi unutar parcele su definisani tako da odgovoraju postojećem terenu obezbeđuju nesmetano funkcionisenje vozila i ispoštuju u najvećoj meri postojeću floru.Druga zona parkiranja je manji parking prostor uz jugozapadnu stranu parcele u neposrednoj blizini ulaza u objekat definiše ga 5 p.m.Ukupan broj parking mesta je 18 što odgovara uslovima koji su zadatim važećim planom(1pm na 2-10 kreveta u zavisnosti od kategorije turističkog smeštaja).

Dostpunost apartmana možete proveriti putem linka: apartmaniMaliGolubac.rs

INFO&KONTAKT:
Mirko Simović, tel/064-3601700,e-mail: mirko.s972@gmail.com
Nikola Tešić, tel: 060-7144747, mail:vtbau2019@yahoo.com

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *