Utorak, 20.02.2024 | 10:48

Za pošumljavanje Divčibara izdvojeno preko 1,5 miliona dinara!

Prema pisanju portala INFO VA 014 prostor u okruženju staze Crni Vrh na Divčibarama biće u ovoj godini pošumljen sa 10.000 dvogodišnjih sadnica crnog bora. Deo sredstava za pošumljavanje Grad Valjevo je obezbedio iz sredstava  Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru projekta “Nove zelene oaze”. Vrednost projekta je 1.525.000 dinara.

 

U izradi projekta pošumljavanja Crnog vrha radio je tročlani tim JP “Agrorazvoj-valjevske doline”, samostalni stručni saradnici Đorđe Čolić, Smiljana Simeunović i Snežana Birčanin uz učešće stručnjaka Šumarskog fakulteta u Beogradu.
Grad Valjevo je iz sredstava UNDP-a obezbedio 40 odsto finansijske podrške za kupovinu sadnica crnog bora i izbor izvođača radova. Do kraja marta ove godine biće poznat i najpovoljniji ponuđač na osnovu javne nabavke pošumljavanja Divčibara, koju raspisuje grad Valjevo.

 

JP”Agrorazvoj” gazduje šumama i šumskim zemljištem na površini većoj od 500 hektara. Najveće površine u vlasništvu grada Valjeva su na Divčibarama. Planom sanacije šuma na Divčibarama predviđeno je uklanjanje sasušenih stabala a potom i pošumljavanje tih prostora.

IZVOR: va014.info

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *